Předkrm pro Magdalenku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

100 g vařených kuřecích prsíček
mrkev
řapíkatý celer
80 g Lučiny
50 g bílého jogurtu
sůl
bílý pepř
bílá ředkev

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa, očištěnou mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na jemné nudličky (opravdu jemné, kdo si netroufá, tak ať mrkev nastrouhá na struhadle), přidáme Lučinu, osolíme a opepříme a povolíme jogurtem, můžeme zakápnout citronovou štávou.

  2. Dáme odležet do lednice.

  3. Bílou ředkev očistíme a nakrájíme si plátky tenký jako papír, z nich vyřízneme vykrajovátkem na vánoční cukroví kolečka.

  4. Na dno vykrajovátka dáme plátek ředkve, naplníme směsí, přiklopíme dalším plátkem ředkve a opatrně vysuneme vykrajovátko nahoru, aby nám zbyla krásná bábovička.

  5. Uděláme na každou porci 2 bábovičky, ozdobíme bylinkami a přidáme toustový chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!