Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g dýně Hokkaido
300 g polohrubé mouky + na pomoučení
špetka soli
4 lžíce krupicového cukru
3 g sušeného droždí
1 lžička jedlé sody
máslo na potření
krystalový cukr na obalení
mletá skořice

Postup přípravy receptu

  1. Dýni důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni poté rozmixujeme dohladka na pyré a necháme vychladnout

  2. Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, cukr, sušené droždí, jedlou sodu a promícháme. Nakonec přidáme dýňové pyré a vypracujeme těsto dohladka (pokud byste měli těsto řídké, stačí přidat trochu mouky). Těsto zakryjeme utěrkou a dáme ho kynout na teplé místo, zhruba 30 minut.

  3. Těsto pak důkladně propracujeme, vytvarujeme do válečku a rozkrájíme ho na osm stejně velkých kusů. Z každého kusu pak vyválíme tenký pramen, konec spojíme a vytvoříme preclík, bulku či jiný tvar, záleží na vás. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 15 minut.

  4. Po upečení preclíky nebo jiné tvary potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v cukru, smíchaném se skořicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!