Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g dýně Hokkaido
- 300 g polohrubé mouky + na pomoučení
- špetka soli
- 4 lžíce krupicového cukru
- 3 g sušeného droždí
- 1 lžička jedlé sody
- máslo na potření
- krystalový cukr na obalení
- mletá skořice
Postup Preclíky, bulky se skořicí z dýňového těsta
Postup přípravy receptu
-
Dýni důkladně očistíme, nakrájíme na menší kousky a rozložíme je na plech s pečícím papírem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 20 minut doměkka. Upečenou dýni poté rozmixujeme dohladka na pyré a necháme vychladnout
Do mísy prosejeme mouku, přisypeme sůl, cukr, sušené droždí, jedlou sodu a promícháme. Nakonec přidáme dýňové pyré a vypracujeme těsto dohladka (pokud byste měli těsto řídké, stačí přidat trochu mouky). Těsto zakryjeme utěrkou a dáme ho kynout na teplé místo, zhruba 30 minut.
Těsto pak důkladně propracujeme, vytvarujeme do válečku a rozkrájíme ho na osm stejně velkých kusů. Z každého kusu pak vyválíme tenký pramen, konec spojíme a vytvoříme preclík, bulku či jiný tvar, záleží na vás. Rozložíme na plech s pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C asi 15 minut.
Po upečení preclíky nebo jiné tvary potřeme rozpuštěným máslem a obalíme je v cukru, smíchaném se skořicí.