Preclíkové čokoládové koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

60 g sušenek Lotus
60 g slaných preclíčků
100 g másla
Náplň:
200 g čokolády na vaření
150 ml smetany na šlehání
2 lžíce likéru typu Baileys

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky i preclíky pomocí mixeru nebo robotu rozdrťte najemno a smíchejte s rozpuštěným máslem. Směs natlačte do formy nebo formiček (bylo akorát na tři tartaletky) tak, abyste pokryli dno i boky asi centimentrovou vrstvou. Připravené korpusy dejte chladit do lednice.

  2. Čokoládu, smetanu a likér zahřejte, míchejte na hladký krém. Odstavte z ohně a nechte chvíli - tak deset minut - zchladnout. Potom naplňte připravené korpusy a opět dejte chladit nejméně na 4 hodiny - lépe až do druhého dne.

  3. Můžete ozdobit šlehačkou, zbylými preclíčky namočenými do čokolády nebo čím vás napadne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!