Práškový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
100 g moučkového cukru
100 g rostlinného tuku
1 vejce
mléko podle potřeby
ztužený tuk na plech

Postup přípravy receptu

  1. Mouku rozmícháme s práškem a prosijeme na vál. Přidáme cukr bez hrudek a rozemneme tuk.

  2. Pomocí vejce a trochy mléka rychle zpracujeme vláčné těsto. Těsto je vhodné k různému použití. Obvykle je rozdělujeme na dva díly a plníme nádivkou z jednoho obyčejného tvarohu nebo strouhanými jablky se skořicovým cukrem. Nebo dvě třetiny těsta rozválíme na plát, potřeme pikantní zavařeninou a ze zbylého těsta uděláme mřížky. Mřížkový koláč je lepší druhý den po rozležení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!