Pomerančovo-citrónová buchta s čokoládou

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
220 g cukru krystal
4 vejce
1 vanilkový cukr
1 dcl vody
1 dcl oleje
2 citróny
1 pomeranč
čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem. Poté přidáme vodu,olej, mouku, kypřící prášek, kůru z jednoho omytého citrónu, šťávu z obou citrónu a rádně prošleháme. Zvlášť si vyšleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do směsi.

  2. 1/2 hotové směsí nalijeme do dortové formy, přidáme na malé kousky rozkrájený pomeranč a poházíme polámanou čokoládu. Nakonec přelijeme druhou polovinou směsi.

  3. Pečeme při 175st, přibližně 45min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!