Pomazánka z košťálu brokolice, mrkve a tresky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

košťál z brokolice
1 mrkev středně velká
1 porce bílé tresky
1 stroužek česneku propasírovaný
2 PL zakysané smetany (tvaroh, lučina)
pepř z mlýnku
sůl
citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu.

  2. Když voda začne vřít, odstavíme hrnec z plotny, vložíme do ní porci tresky, snížíme teplotu a hrnec opět dáme na plotýnku. Vaříme 8-10 minut, podle velikosti porce, až bude mít treska pěknou bílou barvu. Vyndáme z hrnce, necháme zchladnout a tresku pomocí vidličky rozmačkáme na drobné kousky.

  3. Košťál a mrkev omyjeme, nakrájíme na menší kusy a dáme vařit do osolené vody. Vaříme cca 8 minut do poloměkka. Pak zeleninu scedíme, vrátíme do hrnce, zalijeme ledovou vodou, aby se uchovala barva a opět scedíme.

  4. Na hrubém struhadle nastrouháme zeleninu do mísy, přidáme rozmačkanou tresku, propasírovaný česnek, mletý pepř, trochu citronové šťávy a zakysanou smetanu. Vše lehce promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!