Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem

Recepty, Pomazánky

Suroviny

250 g nahrubo nastrouhané dýně
200 g pomazánkového másla s křenovou příchutí
50 g másla
2 velké hrsti nakrájené pažitky
2 velké prolisované stroužky česneku
1 menší cibule nakrájené nadrobno
2 lžíce Křeníku nebo 1 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
4 lžíce majonézy
sůl
mletý pepř podle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrolu na rozehřáté máslo dáme nastrouhanou dýni, osolíme, zakápneme 3 lžícemi vody a 8minut za stálého míchání restujeme.

  2. Poté dáme vychladit.

  3. Pomazánkové máslo ušleháme s majonézou a společně s pažitkou, cibulí, česnekem a křenem přidáme k dýni.

  4. Vše důkladně promícháme, podle potřeby dochutíme a dáme alespoň na hodinu do lednice. Vychlazenou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!