Pomazánka z červené řepy a křenu

Recepty, Pomazánky

Suroviny

1 menší červená řepa
1 křenový sýr (např. Lučina)
1 lžíce strouhaného křenu
1 lžíce nasekaných vlašských ořechů
1 kl olivového oleje
1 kl balzamikové redukce
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve upečte červenou řepu: troubu předehřejte na cca 190 °C. Omytou, ale neloupanou řepu položte na kus alobalu a pokapejte balzamikovou redukcí, olivovým olejem a osolte.

  2. Řepu zabalte do alobalu a pečte v malé zapékací misce. Řepa je měkká po cca 30–40 minutách pečení.

  3. Po upečení a vystydnutí řepu oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, křen na jemno. Poté vše smíchejte s křenovým sýrem a nasekanými vlašskými ořechy. Pomazánku dosolte a opepřete dle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!