Pomalu pečený králík v marinádě z kyšky

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 naporcovaný králík
Marináda:
400 ml kyšky
3 lžíce oleje
2-3 stroužky utřeného česneku
1 cibule nakrájená na kolečka
1 lžíce dijonské hořčice
lžička grilovacího koření
špetka třtinového cukru
chilli pasta podle chuti
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Omytého a osušeného králíka osolíme. Připravíme pekáček, ve kterém budeme králíka péct a marinádu v něm ze všech surovin připravíme. Důkladně ji promícháme.

  2. Přidáme králíka a všechny kousky obalíme. Měl by být celý ponořený. Pekáček zakryjeme a uložíme do lednice do druhého dne.

  3. Před pečením pekáček vytáhneme 1/2 hod předem. Troubu zapneme na 200 st. Pekáček zapečeme 10 minut a snížíme teplotu na 150 st.

  4. Pečeme cca necelé 2 hodiny, maso musí jít pěkně od kosti. Takto připravený králík je šťavnatý a masíčko se rozpadá. Podáváme s brambory nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!