Pomalu dušená kližka s česnekem, libečkem a majoránkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

cca 800 g hovězí kližky
hovězí vývar (nebo voda)
1 cibule
6-8 stroužků česneku (podle velikosti)
sádlo
1-2 kl mleté papriky
2-3 kl majoránky
1 kl sušeného libečku
mletý pepř
sůl
silnější plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky a v kastrole osmažíme na sádle dohněda. V průběhu k němu přihodíme smažit i drobně krájenou cibuli a česnek, krájený na plátky.

  2. Vše osolíme, opepříme a přisypeme papriku, kterou promícháme s masem a necháme ji pustit barvu. Pak maso lehce podlijeme vývarem nebo vodou - nemá plavat nebo být zcela potopené.

  3. Do kastrolu k masu vsypeme i libeček a v dlaních rozetřenou majoránku, přihodíme máslo. Po promíchání a ochutnání dosolíme (je-li třeba), kastrol zakryjeme, hodně ztlumíme teplotu a maso pomalu necháme dusit doměkka. Podáváme s bramborem (mačkaným nebo kaší), příp. s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!