Polévka z mungo fazolí

Recepty, Polévky

Suroviny

1 hrnek zelených mungo fazolek
2 menší mrkve
3 řapíky celeru
1 lžíce přepuštěného másla (používám České ghíčko)
1 větší cibule
2 stroužky česneku
1,5 l zeleninového vývaru
1/2 lžičky mletého zázvoru
1/2 lžičky kari
hrubozrnná mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Fazolky zalijte vodou a nechte je ideálně přes noc namočené. V hrnci orestujte na přepuštěném másle nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.

  2. Po chvilce přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, řapíkatý celer, zázvor a kari. Vše zalijeme vývarem a necháme vařit cca 10 minut.

  3. Vodu z fazolek slijeme a vmícháme je do polévky. Vaříme dalších cca 35-40 minut, dokud nebudou fazolky měkké. Na závěr polévku dochutíme solí a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!