Polévka z kuřecích hřbetů s krupicovými haluškami
Recepty, PolévkySuroviny
- kuřecí hřbety a křídla ze 2 kuřat
- 3 velké mrkve
- 2 petržele
- 1 malý celer
- 1/2 malé kapusty
- 1 pórek
- 1 zelená paprika
- 1 malá chilli paprička překrojená na polovinu
- 1 rajče
- 1 cibule (so spodnou slupkou a zapichnutými hřebíčky)
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkové listy
- 4 hřebíčky
- 20 kuliček celého pepře
- 5 kuliček jalovce
- 4 kuličky celého nového koření
- sůl
- celerová nať
- petrželová nať
- voda
- Krupicové halušky:
- 2-3 polévkové lžíce změklého másla
- 1 vejce
- dětská krupice
Postup Polévka z kuřecích hřbetů s krupicovými haluškami
Postup přípravy receptu
-
Do veľkého hrnca vložíme kuracie chrbty a krídla, zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme pomalým varom, len sotva znateľným perlením asi hodinu.
Potom pridáme očistenú, na hrubo nakrájanú zeleninu, vňate a koreniny.
Varíme pomalým varom dalšiu hodinu, zelenina sa nesmie rozvariť - má zostať jemne na skus.
Vyberieme kuracie chrbty, krídla, zeleninu a vývar scedíme.
Odlejeme číry vývar na varenie knedličiek, oberieme mäso z kostí, pokrájame mrkvu a petržlen.
Do tanierov vložíme mäso, pokrájanú zeleninu, krupicové knedličky, zalejeme horúcim scedeným vývarom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.
Krupicové knedličky: Do misky dáme vajce, ktoré rozšľaháme a vymiešame so zmäknutým maslom a detskou krupicou na mäkšie cesto a necháme 15 minút nabobtnať. Potom lyžičkou vkladáme halušky do mierne vriaceho odliateho vývaru a varíme asi 5-7 minút. Odstavíme a necháme, kým uvarené halušky zväčšia svoj objem. Hotové halušky vkladáme do polievky.