Polévka z kuřecích hřbetů s krupicovými haluškami

Recepty, Polévky

Suroviny

kuřecí hřbety a křídla ze 2 kuřat
3 velké mrkve
2 petržele
1 malý celer
1/2 malé kapusty
1 pórek
1 zelená paprika
1 malá chilli paprička překrojená na polovinu
1 rajče
1 cibule (so spodnou slupkou a zapichnutými hřebíčky)
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
4 hřebíčky
20 kuliček celého pepře
5 kuliček jalovce
4 kuličky celého nového koření
sůl
celerová nať
petrželová nať
voda
Krupicové halušky:
2-3 polévkové lžíce změklého másla
1 vejce
dětská krupice

Postup přípravy receptu

  1. Do veľkého hrnca vložíme kuracie chrbty a krídla, zalejeme studenou vodou, osolíme, privedieme do varu a zbierame penu. Varíme pomalým varom, len sotva znateľným perlením asi hodinu.

  2. Potom pridáme očistenú, na hrubo nakrájanú zeleninu, vňate a koreniny.

  3. Varíme pomalým varom dalšiu hodinu, zelenina sa nesmie rozvariť - má zostať jemne na skus.

  4. Vyberieme kuracie chrbty, krídla, zeleninu a vývar scedíme.

  5. Odlejeme číry vývar na varenie knedličiek, oberieme mäso z kostí, pokrájame mrkvu a petržlen.

  6. Do tanierov vložíme mäso, pokrájanú zeleninu, krupicové knedličky, zalejeme horúcim scedeným vývarom, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

  7. Krupicové knedličky: Do misky dáme vajce, ktoré rozšľaháme a vymiešame so zmäknutým maslom a detskou krupicou na mäkšie cesto a necháme 15 minút nabobtnať. Potom lyžičkou vkladáme halušky do mierne vriaceho odliateho vývaru a varíme asi 5-7 minút. Odstavíme a necháme, kým uvarené halušky zväčšia svoj objem. Hotové halušky vkladáme do polievky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!