Polévka z červené řepy se ztraceným vejcem a slaninou

Recepty, Polévky

Suroviny

500 g červené řepy
2 brambory
asi 10 cm kousek pórku
100 g uzené slaniny
4 vejce
2 lžíce octa
pepř
kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cviku a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.

  2. Na oleji krátko orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme cviklu a zemiaky, posypeme rascou, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme asi 15 minút. Potom polievku rozmixujeme a ak treba dochutíme soľou a korením.

  3. Do hrnca dáme vodu a ocot a necháme dôjsť k varu. Keď voda vrie, metličkou ju dobre rozmiešame a vytvoríme tak vír. Do tohto víru vpustíme rozklepnuté vajíčko, ktoré sme dali do naberačky. Necháme povrieť, kým bielok nestuhne. Potom vyberieme. Takto urobíme postupne všetky vajíčka.

  4. Slaninu narežeme na kocky a rozškvaríme.

  5. Polievku nalejeme do taniera, vložíme vajíčko a posypeme vyškvarenou slaninou aj s troškou tuku. Ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!