Polévka z červené řepy se ztraceným vejcem a slaninou
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g červené řepy
- 2 brambory
- asi 10 cm kousek pórku
- 100 g uzené slaniny
- 4 vejce
- 2 lžíce octa
- pepř
- kmín
- sůl
Postup Polévka z červené řepy se ztraceným vejcem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Cviku a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
Na oleji krátko orestujeme na kolieska nakrájaný pór. Pridáme cviklu a zemiaky, posypeme rascou, osolíme, okoreníme, zalejeme vodou a varíme asi 15 minút. Potom polievku rozmixujeme a ak treba dochutíme soľou a korením.
Do hrnca dáme vodu a ocot a necháme dôjsť k varu. Keď voda vrie, metličkou ju dobre rozmiešame a vytvoríme tak vír. Do tohto víru vpustíme rozklepnuté vajíčko, ktoré sme dali do naberačky. Necháme povrieť, kým bielok nestuhne. Potom vyberieme. Takto urobíme postupne všetky vajíčka.
Slaninu narežeme na kocky a rozškvaríme.
Polievku nalejeme do taniera, vložíme vajíčko a posypeme vyškvarenou slaninou aj s troškou tuku. Ihneď podávame.