Polévka z červené čočky s mrkví

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g červené loupané čočky
1 čerstvý bobkový list
1 malá mrkev
1 šalotka
1 kostka zeleninového vývaru (bezlepkového)
1 stroužek česneku
majoránka
sůl
1 PL bezlepkové jíšky v prášku

Postup přípravy receptu

  1. Čočku dáme do hrnce (není ji potřeba předem namáčet), přelijeme hrnkem studené vody, lehce osolíme a necháme hodně pomalu přijít k varu, občas hrncem zatřepeme, čočku zásadně nemícháme.

  2. Mezitím omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka mrkev, oloupeme šalotku a česnek.

  3. Jakmile přijde k varu, čočku scedíme, vrátíme do hrnce, přelijeme opět pouze studenou vodou (cca dva hrníčky), přidáme mrkev, šalotku, česnek, bobkový list, majoránku, sůl a bujón. Necháme vařit na co nejmenší teplotu cca půl hodiny. Jakmile je čočka hotová, rozmícháme do ní jíšku a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!