Polévka s tortellini, fazolemi a špenátem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 litr zeleninového vývaru
250 g tortellini se sýrem (měla jsem trvanlivé, sušené)
250 g sterilovaných bílých fazolí (nebo odpovídající množství uvařených)
250 g rajčat
3 velké hrsti baby špenátu
lístky čerstvé bazalky
100 g strouhaného parmezánu (nebo Gran Moravia)
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninový vývar přivedeme k varu a nasypeme do něho tortellini. Vaříme pět minut, potom přidáme zcezené fazole a nakrájená rajčata. Osolíme, opepříme a vaříme dalších pět minut.

  2. Polévku odstavíme z ohně a vložíme do ní špenát a natrhanou bazalku.

  3. Na talířích posypeme polévku strouhaným sýrem a ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!