Polévka s fazolkovými lusky

Recepty, Polévky

Suroviny

400 g fazolových lusků
2 rajčata
1 cibule
1 lžíce másla
2-3 lžíce hladké mouky
bujon (dávám Natur bujon)
sůl
pepř
1 kysaná smetana
nasekaná petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a přidáme mouku, kterou opražíme do světle růžova. Zalijeme 1,5 litrem studeného bujonu a přivedeme k varu.

  2. Přidáme fazolky, překrájené na menší kousky a na kostičky nakrájená rajčata, která jsme nejdříve slouply (na rajčatech uděláme nožem křížek a hodíme je na minutku do vařící vody, pak je zchladíme ve studené vodě a krásně se sloupnou).

  3. Za občasného míchání necháme povařit, až jsou fazolky měkké a dochutím solí a pepřem.

  4. Polévka nemá být moc zahuštěná. Do talíře přidávám lžičku kysané krémové smetany, ale pokud jí někdo nemusí, je dobrá i bez ní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!