Polévka Rajský sen

Recepty, Polévky

Suroviny

Na polévku:
1 cibule
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
1 krabička rajčatového pyré (bez jadérek)
1 bobkový list
2-3 kuličky černého pepře
sůl
lžička cukru a jablečného octa na případné dochucení
Na rýži:
2 sáčky rýže
sůl
2-3 hřebíčky
1 lžičku másla
bazalka na ozdobu nebo petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V rýžovaru uvaříme rýži - cca 2 sáčky, trošku soli, 2-3 hřebíčky. Do uvařené rýže v rýžovaru přidáme 1 čajovou lžičku másla, zavřeme poklicí a necháme máslo vsáknout do rýže.

  2. Cibulku pokrájíme, zesklovatíme na lžíci másla a připravíme světlou jíšku.

  3. Přidáme ½ litru – 0,7 litru převařené horké vody, rajčatové pyré, sůl, bobkový list, černý pepř a vaříme.

  4. Po cca 10 minutách bobkový list vyjmeme. Přendáme do mixéru a rozmixujeme.

  5. Záleží na chuti rajčat, takže ochutnáme a případně dochutíme lžičkou cukru a jablečného octa anebo pár kapkami citronu. Polévka by měla být hustá.

  6. Do polévkového talíře klademe nejprve rýži z rýžovaru, vytvarovanou do kopečků a zaléváme hustou rajskou polévkou. Kopečky bílé rýže přizdobíme čerstvou bazalkou anebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!