Polévka (nejen) z medvědího česneku

Recepty, Polévky

Suroviny

80-100 g medvědího česneku
zeleninový vývar nebo drůbeží, dle potřeby
1 lžíce másla
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
150 ml smetany na vaření nebo ke šlehání
2 žloutky nebo jedno celé vejce
špetka muškátového květu
sůl
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata, následně ji zasypeme moukou. Za občasného promíchání necháme mouku zpěnit a lehce zrůžovět, přisypeme pokrájený medvědí česnek, muškátový květ a promícháme. Přilijeme cca 300-350 ml vývaru a krátce povaříme. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixerem.

  2. Ve smetaně rozmícháme žloutky nebo celé vejce a smetanu vlijeme do polévky, dle potřeby doředíme vývarem, osolíme a opeříme podle chuti, krátce provaříme a můžeme podávat.

  3. Kdo chce, může polévku podávat s osmaženými máslovými krutony nebo opečenými tousty, případně s uvařeným rozšťouchnutým bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!