Plněné řízky ze dvojího masa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky
4 silné plátky Moravského uzeného tak 1 cm silné (může být jiné uzené)
1 velký stroužek česneku (může ho být víc)
100 g tvrdého sýra
olej na smažení
pepř
sůl
kovové jehlice nebo nitě
Trojobal:
mouka
rozšlehané vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Z masa si nařežeme trochu větší pláty na řízky, aby nám šly zabalit, přes igelitový sáček je naklepeme, z obou stran, osolíme, opepříme a řádně potřeme rozmačkaným česnekem.

  2. Na jednu polovinu řízku dáme plátky uzeného masa, na něj silnější plátek sýra, zabalíme a aby nám nic nevyteklo zaštítíme kovovými jehlicemi.

  3. Pak už jen obalíme stejně jako řízky a smažíme s tím rozdílem, že ze začátku smažení přikryjeme řízky, aby se nám propekly, pak osmažíme ještě chvilku odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!