Plněné kokosky máčené v čokoládě

Recepty, Cukroví

Suroviny

Na kokosky
25 dkg kokosu
0,5 kg moučkového cukru
(25 dkg bílků)
Na linecké
15 dkg hladké mouky
10 dkg solamylu
14 dkg másla
9 dkg moučkového cukru
1 žloutek
šťáva z půl citronu
těsto necháme asi 1 hodinu odpočinout

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni všechny suroviny nahřejeme asi na 45°C, pak přidáme 3 lžíce hladké mouky, chvíli mícháme a necháme vychladnout za občasného míchání. Nešlehá se, jen se míchá.

  2. Sáčkem stříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky, pečením nabudou. Pečeme ve středně teplé troubě.

  3. Pečené kokosky se mohou přilepit na kolečko z lineckého těsta pomocí máslového krému a marmelády. Spodky kokosek se máčí v čokoládě.

  4. Na linecká kolečka smícháme všechny suroviny a vypracujeme těsto, z kterého vykrajujeme kolečka a pečeme ve středně teplé troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!