Plněné hovězí závitky mangoldem a bylinkovým pestem.

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 hovězí plátky
mangoldové listy
sušená rajčata v oleji
olivy
kapary
sůl
2 kávové lžičky Maďarského koření - Gešík
3 polévkové lžíce oleje ze sušených rajčat
2 cibule nakrájené nadrobno
podle potřeby hovězí vývar (měla jsem asi 350 ml)
instantní jíška na zahuštění
Na bylinkové pesto:
2 polévkové lžíce olivového oleje
2 stroužky nasekaného česneku
1 polévková lžíce lístků oregána
5 větších lístků bazalky
1 kávová lžička otrhaného tymiánu
1 kávová lžička otrhaného rozmarýnu
podle potřeby sůl

Postup přípravy receptu

  1. Do hmožďíře dáme všechny ingredience na pesto a pořádně rozetřeme.

  2. Maso omyjeme, osušíme, naklepeme. Naklepané maso osolíme potřeme bylinkovým pestem. Poklademe listy mangoldu, sušenými rajčaty, olivami a kaparami. Závitky zabalíme, převážeme nití.

  3. Na pánev dáme olej ze sušených rajčat, necháme rozehřát a závitky opečeme ze všech stran. Opčené závitky vyndáme na talíř, na výpeku orestujeme cibuli. Vrátíme závitky, podle potřeby ještě osolíme, přidáme koření, podlijeme vývarem a dusíme do měkka.

  4. Měkké závitky vyndáme, sundáme nit.

  5. Omáčku zahustíme dle toho jak ji chceme hustou, necháme provařit, vrátíme závitky a podáváme. Jako příloha můžou být brambory, nebo rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!