Plněné hovězí maso

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího masa na roládu
masový vývar
2 dkg hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
olej
Nádivka:
10 dkg žampionů
5 dkg mrkve
5 dkg zeleného hrášku
1 cibule
2 lžíce oleje
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z masa vytvoříme rozkrojením větší plát. Naklepeme jej, osolíme, opepříme a natřeme nádivkou, stočíme, převážeme silnou nití a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran.

  2. Potom podlijeme masovým vývarem a upečeme. Pečeme nejdříve přiklopené, ke konci pečení odkryjeme. Během pečení podléváme vlastní šťávou a nakonec šťávu zahustíme moukou a ochutím rajčatovým protlakem.

  3. Nádivka:Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a udusíme do měkka. Nakonec osolíme a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!