Plněné hovězí maso
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího masa na roládu
- masový vývar
- 2 dkg hladké mouky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- sůl
- pepř
- olej
- Nádivka:
- 10 dkg žampionů
- 5 dkg mrkve
- 5 dkg zeleného hrášku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- sůl
Postup Plněné hovězí maso
Postup přípravy receptu
-
Z masa vytvoříme rozkrojením větší plát. Naklepeme jej, osolíme, opepříme a natřeme nádivkou, stočíme, převážeme silnou nití a opečeme v rozehřátém oleji ze všech stran.
Potom podlijeme masovým vývarem a upečeme. Pečeme nejdříve přiklopené, ke konci pečení odkryjeme. Během pečení podléváme vlastní šťávou a nakonec šťávu zahustíme moukou a ochutím rajčatovým protlakem.
Nádivka:Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, očištěnou a na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a udusíme do měkka. Nakonec osolíme a necháme vychladnout.