Plněné bramborové knedlíky (bez vajec)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg salátových brambor
1 lžíce mletých lněných semínek
bramborový či kukuřičný škrob
sůl
oblíbene vegan párky nebo uzené tofu či tempeh

Postup přípravy receptu

  1. Brambory ve slupce uvaříme den předem a necháme zcela vychladit.

  2. Druhý den oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mleté lněné semínko a škrob se solí.

  3. Promícháme rukama a je-li potřeba, přidáváme škrob tak dlouho, dokud těsto není kompaktní. Mě stačilo cca 5 vrchovatých lžic škrobu.

  4. Vybranou náplň nastrouháme nebo rozmixujeme na jemno.

  5. Z bramborového těsta si kousek odebereme, na ruce udeláme placku, do středu dáme náplň a uzavřeme.

  6. Když máme spotřebované všechno těsto, dáme připravené knedlíky vařit do vroucí osolené vody.

  7. Jakmile vyplavou, necháme ještě max. 5 minut na mírném plameni. Poté vyndáme a necháme chvíli odpočinout. Podáváme se špenátem nebo zelím a smaženou cibulkou s celerovými škvarečky“.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!