Plněná vepřová kapsa

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 (asi 2 cm) kotlety (měla jsem bez kosti)
250 g hlívy ústřičné
150 g slaniny
100 g nivy
2 cibule
asi 1 cm nakrájeného zázvoru
sůl
pepř
koření Argentina
1 PL plnotučné hořčice
olivový olej
1 dcl bílého vína
1 dcl vývaru

Postup přípravy receptu

  1. 1 cibuli restujeme na olivovém oleji přidáme nakrájenou hlívu, osolíme, opepříme a dusíme asi 10 min.

  2. Do masa si nařízneme kapsu a opatrně naklepeme.

  3. Kapsu osolíme, opepříme, potřeme hořčicí.

  4. Ukrojíme si 4 plátky slaniny, 4 kousky Nivy a vložíme do kapsy, přidáme udušenou hlívu, sepneme jehlou a okořeníme kořením.

  5. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, hodíme na pánev necháme mírně vyškvařit.

  6. Přidáme nakrájenou cibuli, kterou restujeme.

  7. Na pánev dáme kapsy a opečeme. Opečené maso přendáme na pekáč.

  8. Do výpečku přidáme víno, vývar, zázvor, necháme provařit a nalijeme k masu.

  9. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 15-20 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!