Plněná sekaná, co nám chutná

Recepty, Mleté maso

Suroviny

mleté maso
koření na sekanou
měkký salám (šunka, šunkový, debrecínka... co kdo rád
3 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si v míse klasicky mleté maso na sekanou, rozprostřeme na podložku (uděláme obdélníkovou placku), poklademe salám a 3 na tvrdo uvařené vejce.

  2. Poté z každé strany převrátíme směrem nahoru ml. maso a navlhčenýma rukama vytvarujeme klasickou šišku.

  3. Dáme do pekáčku, potřeme rozšlehaným vejcem a opravdu trošku podlijeme vodou.

  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C a pečeme, dokud není sekaná zlatavá, podle potřeby lehce podlíváme a potíráme vejcem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!