Plněná kýta se smetanovo-česnekovou omáčkou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 plátků kýty nařezaných na Gordon blue
10 listů medvědího česneku
200 g Eidamu
1/2 červené papriky
2 cibule
5 větviček kopru
1 smetana
1 lžička rajského protlaku
1 lžička pesta z medvědího česneku
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme a zevnitř osolíme.

  2. Poklademe omytým česnekem, na plátky nakrájenou paprikou a pár kousky na silnější proužky nakrájené cibule.

  3. Sýr nakrájíme na 5 proužků a dáme navrch.

  4. Nakonec položíme kopr a párátkama dobře po celé délce sepneme.

  5. Na plech dáme kousek másla, maso, zbytek na silnější proužky nakrájené cibule. vMaso posypeme pepřem, grilovacím kořením a vložíme do trouby péct na 200st. Podle potřeby doléváme vodu.

  6. Po 20 minutách maso otočíme a dáme zpátky do trouby.

  7. Za 20 min. plech vyndáme z trouby, maso uchováme v teple a výpek scedíme do kastrůlku.

  8. Část cibule propasírujeme do výpeku, dáme vařit, přidáme smetanu, rajský protlak a chvilku povaříme.

  9. Zahustíme podle potřeby moukou rozmíchanou ve vodě a nakonec přimícháme medvědí česnek. Na talíři pak přelijeme maso omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!