Plněná cibulová kotleta s kapustou

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 ks vepřových kotlet bez kosti
25 dkg Královské slaniny
5 středních cibulí
2 palice česneku
pepř
sůl
menší hlávka kapusty
hladká mouka
olej
kostka masoxu
majoránka

Postup přípravy receptu

  1. 3 cibule nakrájíme na měsíčky a na pánvi na oleji orestujeme do hněda. Plátky kotlety nařízneme a uděláme kapsu. Tu osolíme, opepříme, vložíme podušenou cibuli a slaninu nakrájenou na hranolky. Párátkama sepneme a zvenčí ještě trošku osolíme a opepříme.

  2. Na větší pánev dáme olej a orestujeme na něm zbytek cibule nakrájené na plátky nebo kostičky. Přidáme maso a ze všech stran necháme zatáhnout. Potom vložíme česnek nakrájený na plátky, /pár stroužků si necháme na potom/, společně restujeme do zlatohněda, posypeme maso majoránkou a pak zalijeme asi do poloviny vývarem nebo vodou.

  3. Dusíme do měkka pod poklicí. Když je maso měkké, poklici sundáme a štávu necháme vysmahnout až do zhnědnutí. Kotletu vyjmeme, základ podlijeme vývarem a krátce provaříme. Potom vezmeme ponorný mixér a vše řádně rozmixujeme. Ochutíme solí, kouskem masoxu, zbylým propasírovaným česnekem (cca 4 stroužky), vložíme kotlety a krátce povaříme.

  4. Kapustu nakrájíme na drobno, vložíme do hrnce, podlijeme do čtvrtiny vodou nebo vývarem, osolíme, opepříme, okmínujeme a dusíme pod poklicí do měkka.

  5. Uděláme si jíšku z oleje a hladké mouky a kapustu zahustíme. Podle potřeby ochutíme solí, pepřem a kouskem masoxu. Česnek už nepřidáváme. Podáváme se šťouchanými brambory nebo s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!