Plíčky na smetaně s hrubozrnnou hořčicí

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

vepřové plíčky
1 menší cibule
2 bobkové listy
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
sůl
Na omáčku:
90 g másla
50 g hladké mouky
200 ml vývaru z plíček
200 ml smetany
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíci citronové šťávy nebo octa
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Plíčky očistíme, opláchneme a dáme do většího hrnce (vařením nabudou). Přidáme cibuli, koření, osolíme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka.

  2. Vývar scedíme, plíčky necháme vychladnout a po odstranění průdušnic a dýchací trubice je nakrájíme na hrubší kousky nebo nudličky.

  3. Z másla a mouky připravíme světlejší zásmažku (jíšku), kterou naředíme vývarem. Okyselíme a cca 15 minut za stálého promíchávání provaříme na hustější omáčku.

  4. Omáčku naředíme smetanou, přidáme cukr, plíčky a hořčici a 5minut necháme slabým varem provařit. Pokud se nám bude zdát konzistence omáčky hustá, naředíme ji podle potřeby zbylým vývarem.

  5. Na přílohu se hodí brambory i knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!