Plátky rudého bratra

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty
2 velké cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
3 lžíce kečupu
6 lžic oleje
1 lžička mletého pepře
1/2 lžičky (i méně) chilli
špetka skořice
1/2 lžičky tymiánu

Postup přípravy receptu

  1. Z kýty plátky, které naklepeme a osolíme.

  2. Pak připavíme marinádu smícháním všech surovin, kromě cibule. Cibule nakrájíme na půlkolečka. Plátky hustě potíráme připravenou marinádou a prokládáme cibulí.

  3. Naložené plátky dáme do lednice přes noc uležet a nasáknout chuť marinády. Připravujeme je buď smažením na panvi (i s cibulkou), nebo si je předsmažíme a poté pečeme v troubě. Jako příloha brambory, nebo kaše.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!