Placky ze zelí

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 malá hlávka zelí (cca 500 g)
100 g uzeného masa
1 cibule
1 vejce
1 rohlík
3 lžíce Hrašky na zahušťování (dle potřeby)
3 stroužky česneku
pepř
sůl
kukuřičná strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu (zelí) rozrežeme na štvrtiny a v osolenej vode obvaríme. Necháme odkvapkať a spolu s údeným mäsom zomelieme.

  2. Pridáme nadrobno narezanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vo vode namočený a vyžmýkaný rožok, vajce, soľ a piper a dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme Hraškou. Necháme 10 min postáť.

  3. Potom tvarujeme fašírky, obaľujeme v kukuričnej strúhanke a vyprážame z oboch strán.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!