Pizza roláda

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto:
156 g hladké mouky
156 g pšeničné chlebové mouky
200 ml vody
7 g sušeného droždí
10 g soli
20 g olivového oleje
Omáčka:
250 g rajčatového protlaku
2 stroužky česneku
1,5 čajové lžičky soli
3 lžíce cukru
1 lžíce olivového oleje
Náplň:
200 g slaniny
1 balení mozzarelly
50 g eidamu
italské bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké míse smícháme hladkou mouku, chlebovou mouku a sůl. Do jiné nádoby nasypeme droždí, zalijeme vodou a zamícháme. Poté přilijeme olej a ještě jednou promícháme. Necháme chvíli odstát. Vzniklý kvásek nalijeme do sypké směsi a hněteme na vále. Zhruba po 10 minutách hnětení by mělo být těsto spojené a lehce lepkavé. Těsto dáme zpět do mísy, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na 15 minut.

  2. Po 15 minutách těsto vysypeme na vál a trochu rozpracujeme. Rozdělíme těsto na 2 stejně velké kusy. Z těchto kusů uděláme kuličky a dáme zpět kynout, ale tentokrát odděleně na plech a znovu přikryjeme utěrkou. Necháme kynout 2,5 hodiny.

  3. Po 2,5 hodinách těsto vyděláme na vál. Do mísy nasypeme 2 hrnky chlebové mouky a obě těsta v ní vyválíme. Z těsta uděláme obdélník a vyválíme.

  4. Nyní uděláme omáčku. Nožem rozmáčkneme česneky a nakrájíme najemno. Na oleji ho osmažíme dozlatova a zalijeme protlakem. A mícháme, aby se omáčka nepřipálila. Poté přidáme sůl, cukr a koření. Zhruba po 5 minutách směs odtáhneme z plotny. Nyní můžeme omáčku rozmazat po těstě. Poklademe slaninou, mozzarellou a eidamem. Zabalíme a položíme na plech, na kterém budeme roládu péct. Před pečením potřeme povrch rolády olivovým olejem. Pečeme na 220°C 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!