Pivní krkovička s fazolkami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky krkovičky - 400-500 g
250 g mražených fazlových lusků
1 šlehačka 200 ml - 30%
plátek čerstvého másla
trošku mouky a voda
500 g brambory typ A
sůl, pepř, kmín
Marináda:
3 stroužky česneku utřeného se solí
půl lžičky mletého pepře
půl lžičky drceného kmínu
100 ml světlého piva
4 lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vykoštěné krkovičky naložíme den předem do pivní marinády. Důkladně promícháme v misce s víčkem.

  2. Druhý den oškrábeme brambory, nakrájíme na větší kousky a vložíme do kastrolu. Osolíme, dáme špetku kmínu. Do druhého kastrolu dáme půl pytlíku mražených fazolových lusků. Osolíme, hodíme trošku pepře. Marinovanou krkovičku dáme do pekáčku a pečeme cca hodinu a půl na 180°C za pravidelného podlévání výpekem a pivem. Dáme vařit konvici vody. Až se voda vaří, spaříme brambory i fazolky - zůstane plná chuť. Obojí dáme vařit na cca 25-30 minut.

  3. Fazolky slijeme a zalijeme smetanou. Přidáme plátek másla. Uděláme ze lžíce mouky a trochy vody skleničkovou jíšku, tj. do malé, uzavíratelné skleničky dáme mouku a vodu, důkladně protřepeme a vlijeme do fazolek. Mícháme cca 10 minut a pak jen fazolky dochutíme. Na talíř upravíme vařené brambory, fazolky na smetaně a plátek krkovičky. Brambory omastíme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!