Pikantní žebírka

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 kg vepřová žebírka
červený vinný ocet
sůl
6 kuliček pepře
8 kuliček nového koření
cibule
jemný kečup (kdo nerad kečup, může použít passatu)
sojová omáčka
tymián
5 stroužků česneku
oregano
bazalka
majoránka
rozmarýn (bylinky můžou být čerstvé i sušené)
pikantní koření na žebírka

Postup přípravy receptu

  1. Žebírka dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přidáme lžíci soli, celou oloupanou cibuli, pepř, nové koření a vlijeme trochu červeného vinného octa. Dáme na plotnu a vaříme těsně pod bodem varu cca 45 minut, až jsou žebírka pěkně měkká.

  2. Mezitím nahřejeme troubu na 160 stupňů (horkovzdušnou) a připravíme si omáčku. Do misky dáme hodně kečupu, přidáme necelou lžíci sojové omáčky, česnek (strouhám ho na struhadle), bylinky a pikantní koření na žebírka, vše promícháme, ochutnáme, zda je potřeba něco přidat. Uvařená žebra vyndáme, osušíme, pokládáme na plech a hojně potíráme omáčkou. Pečeme cca 20 - 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!