Pikantní kuřecí srdíčka

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kuřecích srdíček - očištěných
150 g cibule
25 g česneku - cca půl palice
25 g zázvoru - čerstvě nastrouhaného
pepř mletý
cca 2 lžíce sojové omáčky
cca 1,5 dl vývaru
solamyl (bramborový škrob) na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na malém množství oleje osmažíme dozlatova očištěná, opepřená kuřecí srdíčka, k nim následně přidáme smažit dosklovata na klínky pokrájenou cibuli.

  2. Přidáme nastrouhaný zázvor s nasekaným česnekem, které také krátce se srdíčky osmažíme.

  3. Srdíčka ochutíme sojovou omáčkou, zalijeme minimálním množstvím vývaru a dusíme doměkka za občasného promíchání a případného podlití dle potřeby.

  4. Nakonec měkká srdíčka velmi lehce zaprášíme solamylem, promícháme a necháme krátce provařit, případně ještě dochutíme solí nebo sojovou omáčkou a pepřem. Sosík můžeme zahustit i jíškou.

  5. Podáváme s brambory, bramborovým knedlíkem, rýží, gnocchi, špeclemi či chlebem a v neposlední řadě, je-li to možné, i se sklenicí chlazeného piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!