Pikantní křupavé kuřecí kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
2 stroužky česneku prolisované
plátek zázvoru prolisovaný
250 ml hladké mouky
2 vejce
olej na smažení
Omáčka:
80 g másla
2 lžíce medu
1 lžíce srirachy
2 polévkové lžíce sojové omáčky
3 lžičky limetkové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná kuřecí prsa nakrájíme na kousky. Ve středně velké misce smícháme sůl, pepř, česnek, zázvor a kousky důkladně obalíme. V menší misce vidličkou prošleháme vejce na obalování, vedle připravíme misku s moukou.

  2. Každý kousek masa obalíme v mouce, vejcích a znovu v mouce. Rozpálíme hlubokou pánev, přidáme olej a na středně vysoké teplotě smažíme po malých dávkách obalené kousky dozlatova.

  3. V čisté pánvi na mírném ohni smícháme máslo, med, sojovou omáčku, dle chuti srirachu a limetkovou šťávu. Když zhoustne, vložíme osmažené kuřecí kousky a promícháme, dokud nejsou úplně omáčkou obalené. (Do omáčky můžeme přidat dle chuti 1 lžíci omáčky Hoisin nebo ústřicové, není to nutné, ale dobré.)

  4. Podáváme s dipem a pečivem dle chuti, rýží nebo zeleninovým salátem. Při podávání můžeme posypat sezamem, lístky koriandru nebo petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!