Pikantní kefty-šišky se zeleninou a sýrem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

4 plátky bílého chleba nebo housky
2 cibule
3 stroužky česneku
3 jarní cibulky
400 gramů mletého masa 1:1 hovězí + vepřové
petrželka
libeček
kmín
sůl
špetka skořice
5 rajčat
2 -3 barevné papriky
1- 2 vejce
2 lžičky koření tymiánu
2 lžičky koření oregáno
3 plátky uzeného sýru Mozzarella nebo Feta
700 gramů brambor
2 lžíce másla
lžíce oleje

Postup přípravy receptu

  1. Chleba bez kůrky /housky/namočíme na pět minut do vývaru z bujonu a pak vymačkáme.

  2. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek nasekáme a přidáme k mletému masu společně s dalšími surovinami /vejce, koření, sůl, petrželka, bylinky a vymačkaný chléb/.

  3. Masovou směs pak ještě naplníme plátkami, nebo nadrobeným sýrem a vše pak dáme do chladu na 40 minut.

  4. Rajčata a papriky omyjeme a pokrájíme na kousky nebo na plátky, posypeme kořením a opékáme poté na plechu s kouskem másla,ale můžeme přidat kdo chce i trošku vody.

  5. Brambory syrové oloupeme, pokrájíme na kolečka a přidáme na plech vedle zeleniny, kterou jsme si orestovali na másle a trošce oleje. Poté zeleninu přehrneme na plátky brambor.

  6. Mezitím si z masové směsi, vyndané z chladu, uděláme kefty-šišky, které pak položíme na směs zeleniny a plátky brambor a pečeme vše na plechu asi 45 minut. Podáváme posypané sýrem a dál dle každého z Vás.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!