Pikantní hovězí nudličky se zeleninou a bramborem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

asi 500 g hovězího masa
lžíce worcestru
4 cibule
2 stroužky česneku
5 větších brambor
2 mrkve
1/2 hrnku nakládaných cibulek
pár fazolových lusků
2 žampiony
feferonku
sůl
pepř
trochu mleté pálivé papriky
bylinková sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory si oloupeme a nakrájíme na větší kostky.

  2. Osolíme bylinkovou solí, pokapeme olejem a přidáme nakrájenou mrkev, 2 cibule na čtvrtinky, česnek na plátky a opepříme.

  3. Vložíme do zapékací mísy, přikryjeme alobalem a půl hodinky pečeme.

  4. Na pánvi si rozpálíme olej a usmažíme cibulku na kostičky do hněda.

  5. Přidáme maso nakrájené na nudličky a zprudka opečeme. Pak osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Zlehka pokapeme worchestrem.

  6. Restujeme do měkka, popřípadě trochu podlijeme.

  7. Pak přidáme nakrájenou feferonku, lusky, žampiony na plátky a pár cibulek. Provaříme a vypneme. Necháme maso jen se sosem.

  8. Až budou brambory měkké, vyndáme na stůl a vlijeme maso i se sosem do brambor. Lehce promícháme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!