Pikantní fazolový guláš s masem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g fazolí z plechovky (můžou být i klasické, uvařené)
3 stroužky česneku
2 bobkové listy
50 g cibule
1 lžíce oleje
3 menší zelené papriky
100 g vepřové plece nebo kýty
kmín
1 lžíce hladké mouky
2 špetky kari koření
1 lžíce rajského protlaku
200 ml vývaru
100 ml piva
sůl
pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na jedné lžíci oleje. Posypeme drceným kmínem, 2 špetkami kari a moukou, zarestujeme, zalijeme vývarem a dusíme doměkka, (v tlakovém hrnci cca 20 minut).

  2. Fazole slijeme, propláchneme vodou, papriku nakrájíme na proužky, česnek nasekáme nadrobno.

  3. Vše přidáme k měkkému masu spolu s protlakem, zalijeme pivem a ještě dusíme do změknutí papriky. Posypeme zelenou petrželkou. Pokud máme rádi, přidáme lžičku tekutého čili koření. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!