Pikantní dýňová polévka s kokosovým mlékem

Recepty, Polévky

Suroviny

1 menší dýně Hokkaido
125 ml kokosového mléka
3 cm čerstvého zázvoru
1,5 l drůbežího vývaru
1 chilli paprička čerstvá
1 lžička kari koření
sůl
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Dýni pečlivě omyjeme, rozkrojíme, vybereme vnitřek se semínky a nakrájíme na menší kousky. Hokkaido se nemusí loupat. Drůbeží vývar přivedeme k varu, vložíme dýni a plátky oloupaného zázvoru, jemně pokrájenou chilli papričku a kari.

  2. Vaříme do změknutí dýně. Necháme zchladnout a rozmixujeme.

  3. Vmícháme kokosové mléko, případně osolíme a necháme ještě přejít varem. Na talíři posypeme polévku koriandrovými nebo petrželovými lístky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!