Pikantní červená čočka

Recepty, Luštěniny

Suroviny

250 g červené čočky
1 menší zelená chilli paprička
1 větší cibule
3 rajčata
2 stroužky česneku
1/2 lžičky mletého zázvoru (může být i čerstvý)
1 lžička kari
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky koriandru
1 lžička pepře
sůl dle chuti
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku naložíme na půl dne do vody.

  2. Poté vaříme do měkka, aniž bychom přidávali koření.

  3. Mezitím osmažíme na oleji cibulku, přidáme na kousky nakrájená rajčata, utřený česnek, chilli papričku a veškeré koření.

  4. Osmažíme (pokud se připaluje, můžeme přidat malinko vody) a nakonec do vzniklé pasty přidáme uvařenou čočku.

  5. Povaříme asi 5 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!