Perník s polevou a kokosem

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g hladké mouky
4 lžíce kakaa holandského typu
1/2 sáčku prášku do pečiva
1/2 sáčku prášku do perníku
350 g krupicového cukru
2-3 vejce
1 bílý jogurt nebo zakysaná smetana
500 ml mléka
200 ml oleje
Na polevu:
100 g hořké čokolády
Na ozdobu:
kokos nebo vlašské ořechy
máslo na vymazání plechu
hrubá mouka na vysypání plechu

Postup přípravy receptu

  1. V mouce rozmíchejte kakao, pak přidejte prášek do pečiva, prášek do perníku a cukr. Vejce prošlehejte s mlékem, pak obě směsi spojte a přilijte olej. Přidejte jogurt (dává se pro to aby bylo těsto vláčné a ne suché a nedrolilo se tolik.

  2. Předehřejte troubu na 200 stupňů.

  3. Plech vymažte máslem a vysypte hrubou moukou nebo kokosem. Vlijte do něj perníkovou směs a pozvolna pečte 30-45 min na 180°C.

  4. Na polevu: za stálého míchání rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a ihned perník polijte a posypte kokosem či namletými vlašskými ořechy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!