Perník s čerstvými fíky

Recepty, Moučníky

Suroviny

400 g polohrubé mouky
250 g krupicoveho cukru
250 ml mléka
citronová kůra z 1 citronu
1 vejce
100 ml oleje
1 kypřící prášek do perníku
1 lžička mleté skořice
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
fíky čerstvé (můžou být i sušené)

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme polohrubou mouku, krupicový cukr, kypřící prášek do perníku, prosáté kakao, mletou skořici, vanilkový cukr a citronovou kůru.

  2. Rukou promícháme a pak přidáme olej, mléko a vejce.

  3. Elektrickým šlehačem všechny suroviny dobře prošleháme.

  4. Nakonec vmícháme čerstvé fíky, kterým jsme odstranili slupky. Celou směs vylijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.

  5. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180°C, asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!