Perníčky sv. Vojtěcha - upravené

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
3 vejce
6 lžic mléka
3 lžíce medu
1 lžíce sádla
1 kypřící prášek do perníku
2 hřebíčky
2 kuličky nového koření
1 lžička mleté skořice
1 vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. V míse utřeme vejce s cukrem, přidáme med, mléko, povolené sádlo, skořici a roztlučený hřebíček a nové koření. Vyšleháme hladkou hmotu.

  2. Na vál nasypeme mouku s práškem do perníku a postupně přiléváme našlehanou vaječnou pěnu. Dobře promísíme, vál pomoučíme a vytvoříme pevné těsto, které je vláčné a neláme se.

  3. Těsto vyválíme na cca 5mm silnou placku, vykrájíme tvary, které přeneseme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.

  4. Pečeme při 170°C 8 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!