Pepanovy plněné řízky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa
plnotučná hořčice
strouhaný sýr (např. Eidam)
klobása (nejlépe pikantní)
sůl
hladká mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky kuřecích prsou naklepeme, mírně osolíme, jemně potřeme hořčicí a posypeme strouhaným sýrem.

  2. Řízky poklademe oloupanou a na kolečka nakrájenou klobáskou (nejlépe pikantní, například Čabajka).

  3. V půli přeložíme, okraje sklepneme paličkou a upevníme parátky.

  4. Pak plněné řízky obalíme v trojobalu a do zlatova usmažíme v rozpáleném oleji.

  5. Na ubrousku je necháme okapat. Pepanovy plněné řízky podáváme s vařenými bramborami, s bramborovým salátem nebo kaší. Na talíři je pokapeme rozpuštěným máslem a posypeme sekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!