Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
Recepty, TěstovinySuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 20 dkg anglické slaniny
- 20 dkg listového špenátu - čerstvého
- 1 střední cibule
- 1 kostka sýru Apetito
- 1 smetana ke šlehání (30%)
- sůl
- pepř
- 5 stroužků česneku
- granulovaný česnek Kotanyi
- těstoviny penne
Postup Penne s kuřecím masem a listovým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli na měsíčky a pak přidáme listový špenát, který jsme spařili horkou vodou a nakrájeli na pásky.
Prsa nakrájíme na nudličky a restujeme na sucho na teflonové pánvi, opečeme dozlatova a dáme stranou. Ke špenátu a cibuli přidáme na pásky nakrájenou slaninu a stále restujeme. Přidáme kuřecí nudličky a po chvíli kostku sýra Apetito.
Až se sýr rozpustí, vše zalijeme smetanou, kterou necháme zahřát v pánvi a vznikne omáčka (nezahříváme příliš dlouho, aby se nevypekla, ale ne moc krátce, aby nebyla příliš řídká - prostě tak, ať se vše spojí). Podáváme s těstovinami Penne, zdobíme lístky čerstvého špenátu nebo cherry rajčátky.