Penne s kuřecím masem a listovým špenátem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 kuřecí prsa
20 dkg anglické slaniny
20 dkg listového špenátu - čerstvého
1 střední cibule
1 kostka sýru Apetito
1 smetana ke šlehání (30%)
sůl
pepř
5 stroužků česneku
granulovaný česnek Kotanyi
těstoviny penne

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli na měsíčky a pak přidáme listový špenát, který jsme spařili horkou vodou a nakrájeli na pásky.

  2. Prsa nakrájíme na nudličky a restujeme na sucho na teflonové pánvi, opečeme dozlatova a dáme stranou. Ke špenátu a cibuli přidáme na pásky nakrájenou slaninu a stále restujeme. Přidáme kuřecí nudličky a po chvíli kostku sýra Apetito.

  3. Až se sýr rozpustí, vše zalijeme smetanou, kterou necháme zahřát v pánvi a vznikne omáčka (nezahříváme příliš dlouho, aby se nevypekla, ale ne moc krátce, aby nebyla příliš řídká - prostě tak, ať se vše spojí). Podáváme s těstovinami Penne, zdobíme lístky čerstvého špenátu nebo cherry rajčátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!