Pečené vepřové ocásky ve vinné marinádě se špenátem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1800 g vepřových ocásků
Na marinádu:
2 jarní cibulky i s natí
uzená sypká paprika
6 stroužků česneku
petrželová nať
150 ml řepkového oleje
čerstvá majoránka
400-500 ml červeného vína nebo piva
sůl
pepř
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ocásky omyjeme. Smícháme petrželovou nať, prolisovaný česnek, nasekanou jarní cibulku i s natí, červené víno, olej, čerstvě promnutou majoránku, pepř, sůl a uzenou papriku. Vše dobře promícháme.

  2. V této marinádě ocásky z obou stran potřeme a necháme naložené nejlépe přes noc. Takto uleželé ocásky vložíme druhý den na plech, posypeme drceným kmínem a pečeme v troubě doměkka.

  3. Podléváme vývarem a vínem. Upečené ocásky podáváme s pečeným bramborem a se špenátem nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!