Pečené uzené vepřové oháňky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 ks uzených vepřových ocásků
1 velká cibule
5 dkg slaniny
3 stroužky česneku
olej

Postup přípravy receptu

  1. Oháňky omyjeme a dáme na trochu oleje do pekáčku spolu s cibulí nakrájenou na měsíčky, plátky slaniny a celými neoloupanými stroužky česneku. Podlijeme mírně vodou a přikryjeme alobalem.

  2. Pečeme v troubě při 175°C přibližně 60 minut + 10 minut odkryté na 250°C. Průběžně potíráme maso výpekem, případně ještě trochu podlijeme.

  3. Příloha jakákoli dle chuti, u nás dnes bramborové vějířky a špenát, ale luxusní jsou i s čerstvým chlebem, křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!