Pečené šišky... k omáčkám

Recepty, Přílohy

Suroviny

400 g polohrubé mouky
400 g hrubé mouky
20 g čerstvého droždí
400 ml vlažného mléka
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru
1 ks vejce
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme hrubou a polohrubou mouku a sůl, uděláme důlek, osladíme a rozdrobíme droždí. Zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.

  2. Pak přidáme lehce vlažné máslo a rozklepneme vejce.

  3. Vypracujeme klasické hladké těsto a necháme cca hodinku kynout.

  4. A kdo u toho umývá okna jako já, použije domácí pekárnu a suroviny do ní uloží jak je zvykem, tekuté, sypké a zapne program kynutá těsta.

  5. Po vykynutí na desce rozdělíme na šest stejných dílků, prohněteme bochánky a uložíme na dokynutí na plech s papírem nebo pečící podložkou.

  6. Necháme asi 20-30 minutek odpočívat (zhruba doba umytí velkého trojdílného okna:))), pak pomašlujeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do trouby vyhřáté na 185°C a pečeme dozlatova. Svoji šišku si každý bere do ruky, láme do talíře a zalévá kuřetem na paprice, vezme do ruky lžíci a......


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!