Pečené plněné papriky

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Náplň paprik:
500 g mletého hovězího masa
1 vejce
1 cibule
sůl dle chuti
pepř dle chuti
8 světlých paprik
Omáčka:
1 cibule
2 PL hladké mouky
1 malý protlak
1 rajská šťáva - Pomodori
5 kuliček nového koření
6 kuliček celého pepře
2 bobkové listy
2 PL cukru
sůl dle chuti
pepř dle chuti
1 PL sádka
špetka skořice
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí mleté maso smícháme s vejcem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a naplníme omyté a očištěné papriky, zbavené jádřinců.

  2. V pekáčku na lžíci sádla osmahneme cibulku, zasypeme lehce moukou a zamícháme. Zalijeme rajskou šťávou a vývarem. Přidáme koření, rajský protlak, malinko cukru a přivedeme k varu.

  3. Do omáčky v pekáčku vložíme naplněné papriky s omáčkou a pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů. Když jsou papriky s masem měkké, vyndáme pekáček z trouby.

  4. Papriky vyjmeme, omáčku přecedíme, odstraníme koření, případně dochutíme skořicí.. Papriky vrátíme do omáčky. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!