Pečené kuře s česnekovým překvapením

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna (čtvrtky)
4 velké nové brambory
1 pomazánkové máslo
4 stroužky česneku
1 pórek
100 g moravského uzeného
máslo na vymazání pekáčku
vývar
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Pomazánkové máslo smícháme se čtyřmi stroužky nastrouhaného česneku. Stehnům uvolníme kůži, naplníme ji pomazánkovým máslem a upevníme kuchyňskou jehlou nebo párátkem. Osolíme, opepříme a případně posypeme oblíbenou kořenící směsí.

  2. Pórek nakrájíme na kolečka, moravské uzené na kostičky a vsypeme do máslem vymazaného pekáčku. Na ně položíme maso, poklademe plátky másla a vložíme do trouby, rozpálené na 230°C. Po dvaceti minutách podlijeme vývarem, přikryjeme alobalem a pečeme dále asi 40 minut.

  3. Brambory neloupeme, nakrájíme na měsíčky a přidáme je k masu. Podle potřeby ještě podlijeme vývarem a pečeme další půl hodinu, poté šťávu zahustíme jíškou (i granulovanou) a odkryté deset minut dopečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!